***       Водещите вечерни новини       на 7 февруари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 7 февруари 
Коментари Харесай

Водещите новини! 220 000 лв. помощ за Турция събра за ден български издател. Ердоган обяви 3-месечно извънредно положение в 10 региона


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 7 февруари   

 

Бебе, за което се счита, че е родено под руините на дома си, бе избавено в северния сирийски град Африн след разрушителните трусове, които засегнаха Турция и Сирия, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки в. " Дейли телеграф ".

В осведомителното пространство набра известност видеоклип, на който се вижда по какъв начин новороденото бива измъкнато отдолу под руините от спасители, които го отнасят на несъмнено място. Смята се, че бебето е било родено под руините в часовете след земетресението с магнитуд 7,8, което раздруса Югоизточна Турция и Северна Сирия. Предполага се обаче, че майката на избавеното новородено е починала. 

***

220 хиляди лв. в помощ на потърпевшите от земетресението в Турция са събрани за по-малко от 24 часа от пловдивския издател Манол Пейков. Вчера той насочи апел във Facebook профила си за съпричастност към бедстващите. Дарителите все още са над 1500 души, като в пунктовете в Пловдив и София не престават да идват дарения от сутринта.

***

***

„ Въпреки личната ни покруса, нашите мисли и молебствия са с Турция през днешния ден. Смъртта и страданието на хиляди хора - неописуема болежка. 

Емине Ердоган, ние сме тук за вас и сме подготвени да помогнем по всевъзможен вероятен метод. Моите съболезнования на потърпевшите от нещастието. Украйна е с вас ", бяха думите първата дама на Украйна към брачната половинка на Ердоган. 

***

***

Валентин Димитров-Вальо Топлото е дефинитивно оневинен по делото за заграбване на 4,5 млн. лева от " Топлофикация ", където беше шеф преди повече от 15 година Това излиза наяве от оповестено решение на Върховен касационен съд по едно от делата против него. 

Оправдана дефинитивно е и Мая Стоилова, шефката на компания " Шибър ". Според обвиняването тя е доставяла материали на повишени цени на " Топлофикация " по времето на Димитров като шеф.

Вальо Топлото към този момент лежа в пандиза за занемареност, тъй като е харчил парите на общинското сдружение за джакузита, синьо сирене и други екстри, които употребил персонално. 

Той беше наказан на 7 година за пране на пари по друго дело, само че претекстовете още не са написани, напомня " 24 часа ".

***

По покана на българските управляващи

***

Украйна заяви през днешния ден за съветски обстрел на цивилни обекти, измежду които болница в североизточния град Вовчанск, съобщи Асошиейтед прес.

Украинските управляващи допускат, че Русия готви нова масирана атака в дните към годишнината от нахлуването на силите си в Украйна на 24 февруари предходната година.

***

Двайсет и пет души са арестувани през днешния ден в Белгия в границите на следствие против китайската проституция и против нейна мрежа с разклонения в Испания. Това заяви федералната прокуратура, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Агенция Франс Прес.

Белгийската полиция извърши по време на интервенцията 26 обиска и откри " над 20 хипотетични жертви " – всички те дами от китайски генезис, уточни ведомството. По искане на белгийското правораздаване в Испания е задържан още един обвинен, осъществени са обиски в Барселона и Аликанте.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР